Nieuws

Beste,

Het koude weer laat ons verlangen naar het frisse en lichte van de lente. Ons lichaam reageert wel al op het sterker wordende licht maar vaak met pijnlijke signalen van het bewegingsapparaat. Dus… zelfzorg is binnenkort aan de orde. Welkom op onze begeleide zuiveringskuur, een noodzakelijk, deugddoend  avontuur én geschenk aan jezelf. Tevens een ideale voorbereiding voor een ander geschenk: een achtdaagse voettocht naar Assisi: voor de apriltocht zijn nog enkele plaatsen vrij !!  De training in de Integrale aromatherapie is nu ook in Leuven gestart. Er is al veel vraag naar de data voor het najaar. Heel binnenkort worden deze bekend. Volg hiervoor de info op de website. Een basisopleiding is alvast in juni in het programma opgenomen.

Dank voor uw aandacht voor het hele programma in mei en juni. Binnenkort wordt ook ons zomerprogramma online gezet.

Warme groet,
Veerle, Luc en Veerle, Tiziana

KLIK op de onderlijnde titels, om direct verbonden te worden met de webpagina’s voor uitgebreidere informatie.

 

Lentekuur: Dit zuiveringsprogramma beoogt zowel een fysieke als energetische zuivering, onderbouwd vanuit een holistische benadering van gezondheid. Een aanrader! Wie een 2de of 3de maal aan deze zuivering in groep meedoet, krijgt 5% korting.

Het accent ligt op lever en galblaaszuivering, maar ook de andere organen zijn mee opgenomen in de zuiverings-en opbouwkuur. Zoals steeds is ook dit jaar het kuurprogramma zowel qua inhoud als timing geoptimaliseerd dankzij de waardevolle feedback van de deelnemers van vorige lentekuur.

Zondag 18 maart infosessiedag
De kuurdagen thuis: van 22 t/m 26 maart
Tussentijdse evaluatie op zondag 25 maart

 

* Totaalconcept voor de energie van Lever en galblaas, dé organen die zich in de Lente opladen en zuiveren.

Zaterdag 17 maart van 9.30u-17.00u in Burcht. Lesgevers: Dr. V. Wouters en V. Waterschoot

Heb je last van voorjaarsmoeheid, stramme spieren en gewrichten, hoofdpijn, duizeligheid? Of ben je sneller prikkelbaar, heb je minder geduld en ben je sneller kwaad? Dan zal je deelname veel duidelijkheid en begrip voortbrengen en ben je geïnspireerd om jezelf weer in evenwicht en zuiverheid te brengen.

De Energetische orgaanstudie wordt afgewisseld en verdiept met praktische toepassingen en samenstellingen met etherische oliën op de meridianen en chakra’s. Dranken en lunch zijn zuiverend en versterkend voor de lever.

 

Aroma-en hydrolatentherapie voor de kleintjes, tijdens zwangerschap en bevalling
Donderdag 22 maart van 14.00U tot 21.00U met V.Waterschoot.

Hoe wordt het jonge leven dat ons zo dierbaar is, begeleid en ondersteund met de zuiverheid en kracht van plantenbereidingen en vanuit een holistische, energetische visie? Dit programma richt zich tot een specifieke doelgroep en wordt daarom buiten de aromatraining aangeboden. Zowel professionelen, ouders en elke geïnteresseerde is welkom.

 

Aromatische deelmassages van handen, voeten en gelaat en korte droge behandelingen.

Dinsdag 22 mei van 10.00u tot 18.00u in Burcht met Veerle Waterschoot en Luc Branders.

Een zeer fijne praktijkdag voor iedereen die massage met etherische oliën wil aanleren. Het zijn geschikte massages om te geven in familieverband en ter bevordering van ontspanning, pijnvermindering en als waardevol contactmoment  in context van zorgverlening.

 

Pendelinitiatie en automatisch schrift  met Luc Branders op donderdag 19 april van 10.00u tot 16.00u én 26 april ‘s avonds.

In deze initiatie leer je ethisch omgaan en praktisch werken met de pendel en ontdek je de waarde en de vele mogelijkheden van dit instrument.

 

Hydrolatentherapie, volgens de vijfelementenleer met Veerle Waterschoot

Maandagavonden 7-14-21 en 28 mei van 19.30u tot 22.30u

Deze helende geurige plantenwaters zijn helemaal terug onder de aandacht. Ze dragen zowel de fysieke als de energetische kwaliteiten van de planten in zich.Ze sluiten goed aan bij de fysieke en psyche-emotionele noden van onze stressvolle maatschappij, de toenemende (hoog)gevoeligheid, interesse voor natuurzuivere cosmetica, culinaire creaties en persoonlijke groei. Het boek’ Hydrolaten’ van Veerle wordt als handboek gebruikt. De lesavonden maken tevens duidelijk hoe veelzijdig het boek kan geraadpleegd en ingezet worden.

 

Basisopleiding in de Integrale aromatherapie met V. Waterschoot op 2 maandagavonden 4 en 11 juni van 19.30u tot 22.30u in Haasdonk. Het volgen van deze praktijkgerichte lesdag geeft je de theoretische en praktische basis van de holistische aroma- en hydrolatentherapie. Nadien kan je met vertrouwen aan de slag voor jezelf en familie.

 

Voettochten naar Assisi, met Veerle Waterschoot en Tiziana Nori.

Te voet, vrij, door het prachtige Umbrië samen een pad lopen, door zeer verscheiden landschappen en met wijde horizonten, elke avond een andere en bijzondere slaapplaats,… Stappen, geledigd en vervuld worden, lof aan de langzaamheid, …

De tocht verloopt met lichte dagrugzak. De grote rugzak wordt dagelijks vervoerd.
Maximum 12 deelnemers.

Zuidtocht: “in het voetspoor van Franciscus en Clara” met 1 rustdag

Tocht in april
Zaterdag 14-04 t/m 21-04-2018

Tocht in september
Zondag 23-09 t/m 30-09-2018

Oosttocht: “in het hart van de Stilte” met halve rustdag
Vrijdag 14-09 t/m vrijdag 21-09-2018

 

Totaalconcept voor Hart-dunne darm: 23 juni