Trainingen

Niveau 1: Het Mysterie van Geuren – Integrale Aroma- en hydrolatentherapie
Met Veerle Waterschoot

Aromatherapie is een helende behandelingswijze met geuren van planten. Deze geuren zijn aanwezig in de etherische olie van bloemen, bladeren en naalden, zaden, kruiden en specerijen, hout, wortels en harsen, enz.… Ze bevatten de essentie van de plant. Ze zijn pure levenskracht! Ze zijn “de ziel” van de plant. Door hun therapeutisch gebruik  wordt het zelfgenezend vermogen in ieder persoon geactiveerd.

Aromatherapie is een zeer oude geneeswijze. De oudste getuigenissen dateren van 3000 v.Chr. Later, in Arabische, Egyptische, Griekse en Romeinse geschriften en ook in Bijbelteksten worden vele aroma’s beschreven. 
In een 100% zuivere etherische olie werkt de grofstoffelijke chemie genezend op ons fysiek lichaam. Velen hebben al baat gehad bij de antiseptische, slijmlosmakende werking van een den- of eucalyptusolie. De subtiele en krachtige vibraties van de etherische olie werken tevens helend op onze fijnstoffelijke niveaus. Het is verrassend hoe de minimale hoeveelheid geurstof in één roos ons gevoel zo kan overweldigen. Een klein beetje muntolie werkt verhelderend en versterkend voor het denken. Dus zowel fysiek, emotioneel als mentaal wordt een verhoogde energie bewust beleefd. Nieuw : dit jaar worden ook een aantal hydrolaten opgenomen in de training ter kennismaking met hydrolatentherapie en ter goed begrip van beide eindproducten van de destillatie.

Inhoud:
Grondige studie en beleving van ruim 100 aroma’s en en een aantal hydrolaten, gelinkt aan thema’s. Hun opname via de luchtwegen, de huid of oraal. Hun toepassingen in verstuiven, baden, zalven en massage oliën, therapeutische inname en gebruik in de keuken.

Jouw inbreng als deelnemer is belangrijk! Oefening baart kunst, … geurige levenskunst.
Je werkt met 100% zuivere etherische oliën en plantaardige oliën van bio-kwaliteit. 
Er is een uitgebreide syllabus als leidraad.

Praktisch: “Basisvorming in de aromatherapie” is absoluut noodzakelijk. Indien nog niet gevolgd bij Cian of elders, contacteer dan vooraf Veerle. 03 775 82 83 of veerlewaterschoot@cian-be.com

Data: training  VOLZET
27/10/2018: 0ptimaliseren van je weerstandsvermogen en de luchtwegen.                    17/11/2018: Aroma EHBO kit voor thuis en op vakantie
1/12/2018 :optimaliseren van het spijsverteringsstelsel.
15/12/2018:  zorg voor gezonde huid en haren – het hormonale stelsel
19/01/2019: zorg voor het bewegingsapparaat en zuivering.
23/02/2019:Stressbeheer, verbetering van slaap en psyche-emotionele balans

Tijd: telkens van 9.30u tot 16.30u.

Locatie: Morgaine- Haasdonk

Deelnameprijs: totale opleiding:36 lesuren .Particulieren 360 €, inclusief uitgebreide syllabus, alle etherische oliën en hydrolaten, drank en versnapering – onderneming:  435,50 €

Inschrijven

 

Niveau 2: De Trillingskracht van Aroma’s – Spirituele Aromatherapie
Met Veerle Waterschoot

Aromatherapie is een helende behandelingswijze met geuren van planten. Deze geuren zijn aanwezig in de etherische olie van  bloemen, bladeren en naalden, zaden, kruiden en specerijen, hout, wortels en harsen, enz… Ze bevatten de essentie van de plant. Ze zijn pure levenskracht! Ze zijn “de ziel” van de plant.

In deze lesdagen ervaren we bewust de etherische oliën als trillingen. Elke les staan enkele specifieke etherische oliën  centraal . Naast de fysieke kwaliteiten en de toepassingen , ervaren we nu ook de  energetische eigenschappen , die ons etherisch lichaam  versterken en van daaruit is er een doorstraling van de verhoogde vitaliteit naar ons fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam. De energie die ze vrijmaken leidt naar een totale verhoging van de persoonlijke levensvreugde. Deze richt zich naar innerlijke transformaties en spirituele groei.

Dit vraagt een grote mentale ontspanning. Oefeningen worden aangereikt om in milde aandacht aanwezig te zijn in je fysiek lichaam, je te openen voor een vrije en diepe ademhaling , je gedachtestroom te centeren en je ontvankelijk te maken voor contact met je innerlijke meester. Vanuit deze benadering worden actuele thema’s belicht

Deze lessen zijn zeer intens en het is  boeiend om dit alles te ervaren in een groep  die  een krachtige energie opbouwt.

Data: 11 oktober van 19.30 tot 22.30u thema: van chaos naar innerlijke rust.                       14 november van 19.30 tot 22.30u thema: Behoud/ opbouw van energie met aandacht voor chronisch vermoeidheid, burn out , kanker. 2 december van 9.00u tot 13.00u: reis doorheen de 7 hoofdchakra’s of bewustzijnscentra. Bij inschrijving gelieve de lesdag(en) te vermelden dat je zal aanwezig zijn.

bijdrage: 35 euro voor particulieren/ 40 euro voor 2 december. Respectievelijk 42 euro en 48 euro voor ondernemingen.

Locatie: ‘t Verhaal – Dorpstraat 12 – 2070 Burcht (linkeroever Antwerpen)

hier inschrijven