Veerle Waterschoot

Veerle Waterschoot (°1957)
Integrale aromatherapie, Aromacoachingprogramma’s, Aromatische massages, Aroma-energetica, Aromapractica, workshops bv. Schussler celzouten, hydrolatentherapie, enz.., Natuurexploraties en staptochten.
Ik heb vele liefdes en twee ervan zijn:
‘zelf blijven leren en aanleren’.

Sinds 1992 leid ik “Morgaine” een zelfstandige therapeutische praktijk waarin ik mensen begeleid vanuit een holistische benadering naar gezondheid toe. Centraal staat de integrale aroma-en hydrolatentherapie, verrijkt met boom- en bloesemremedies, de Schusslermineraalzouten en voedingsadvies. Voor speciale doelgroepen als dementerende personen, mentaal gehandicapte personen en palliatieve patiënten heb ik de aromazorg uitgewerkt.
Als historica ging ik ook op zoek naar het gebruik van aroma’s in oude beschavingen en rituelen. Met vele etherische oliën heb ik een bijzondere relatie alsof ze mijn leermeesters zijn.
 Na een periode van intense opleiding en assistentie tijdens zijn consulten in België, gaf   P. Bouchardon me zijn vertrouwen in het begeleidingswerk met de energetische boomoliën. Het beleven van energetische uitwisselingen met bomen en planten in de begeleide natuurexploraties is telkens onvergetelijk en direct van waarde in het persoonlijk groeiproces. Na 10 jaar stukken van de Compostellawegen te hebben gestapt met vijf mede pelgrims, ontdekten we de Franciscuswegen in Italië. Deze ervaringen waren zo intens dat we ze willen delen. Jaarlijks begeleid ik samen met Tiziana Nori twee voettochten naar Assisi. In 2016 heb ik het Hydrolatenboek uitgegeven, het eerste nederlandstalig boek dat zowel de therapeutische, cosmetische en culinaire werking van hydrolaten duidt. Met dit werk  wil ik een waardige plaats geven aan de hydrolaten in het landschap van complementaire therapieën.  Cian maakt het mogelijk om een waardevol aanbod voor vitale gezondheid te brengen, op verschillende manieren en in samenwerking met gedreven collega’s.

Mijn levensmotto: ‘Loop niet op begane wegen, maar loop je eigen weg.’

adres
Veerle Waterschoot – Stuurstraat 40 A – 9120 Haasdonk
Praktijk: 0032 498 288 495
veerlewaterschoot@cian-be.com