Workshops

Hydrolatentherapie met Veerle Waterschoot

Hydrolaten zijn de destillaten van zeer verscheiden plantenmateriaal zoals bloemen, zaden, bladeren, wortels, kruiden,enz….  Deze cursus bespreekt de therapeutische hydrolaten als hoofdproduct van de destillatie. Deze geurige, subtiele waters dragen zowel de fysieke als de energetische kwaliteiten van de planten in zich. Tevens wordt het gezondheidsconcept van de vijf elementen als raamwerk ingezet.Van een ruim gamma hydrolaten worden de therapeutische , cosmetische en energetische kwaliteiten besproken en ook geproefd.   Het boek ‘Hydrolaten Therapeutische, cosmetische en culinaire gids ‘van lesgever en auteur Veerle Waterschoot wordt als handboek gebruikt.

Lokatie: Centrum To be in Turnhout

Data: 7 en 14 maart van 9.30u tot 16.00u
Info: https://www.tobe-kempen.be/workshops/  Inschrijveninfo@atelier-sante.be

Locatie: Maison Magie in Escanaffles (15 km van Kortrijk, 10km van Ronse)
Data: 23 april en 7 mei van 10u tot 17u
Info en inschrijving: https://sites.google.com/maisonmagie.be/maisonmagie/kalender?authuser=0 

Locatie: Natuurwinkel Groenplaats in Westerlo
Datum: 25 april van 9u30 tot 16u30 (1 dag)
Info en inschrijving: via info@groenplaats.bio of 0477 79 05 40

Praktijkdag Destilleren op zondag 28 april van 9.30u t/m 16.00u in Haasdonk

Een volle, levendige dag waarbij we samen plukken, de technieken van destilleren tonen en uitvoeren en samen koken en eten met verwerking van hydrolaten in spijs en dranken. Als alles vlot verloopt, kan elke deelnemer met minstens twee hydrolaten huiswaarts keren.

Inschrijven via mail: veerlewaterschoot@skynet.be Na inschrijving ontvangt u info om zo de dag optimaal te benutten.

Verhoog je veerkracht. Verbeter je slaapkwaliteit : studie en belevingsmodule   met Veerle Waterschoot

Plaats:

Datum:

Waarde: Voorwaarde tot deelname: basiskennis van de Integrale aromatherapie

Je eigen parfum maken met Veerle Waterschoot

Een heerlijke, verfijnde geurcompositie, zelf gecreëerd, met zuivere  etherische oliën,  maakt je outcome compleet. In deze workshop leer je de etherische oliën groeperen volgens de 3 hoofdgeledingen van een parfum. Vervolgens ontdek je het belang van verhoudingen. Uiteindelijk zullen je neus, je gevoel en je creativiteit je helpen in het maken van je parfum, geheel afgestemd op je unieke zelf. De kwaliteiten van de gekozen geurcomponenten laten je zo op een verrassende wijze weer een stukje van jezelf ontdekken.  Je gaat naar huis met een eigen parfumroller op basis van huidvriendelijke jojoba olie, dus niet op alcoholbasis. Voorkennis van aromatherapie is niet noodzakelijk maar heeft een voordeel.

Datum:
Tijdstip:

Prijs:
Plaats: