Trainingen

Niveau 1: Het Mysterie van Geuren – Integrale Aroma- en hydrolatentherapie
Met Veerle Waterschoot

Aromatherapie is een helende behandelingswijze met geuren van planten. Deze geuren zijn aanwezig in de etherische olie van bloemen, bladeren en naalden, zaden, kruiden en specerijen, hout, wortels en harsen, enz.… Ze bevatten de essentie van de plant. Ze zijn pure levenskracht! Ze zijn “de ziel” van de plant. Door hun therapeutisch gebruik  wordt het zelfgenezend vermogen in ieder persoon geactiveerd.

Aromatherapie is een zeer oude geneeswijze. De oudste getuigenissen dateren van 3000 v.Chr. Later, in Arabische, Egyptische, Griekse en Romeinse geschriften en ook in Bijbelteksten worden vele aroma’s beschreven. 
In een 100% zuivere etherische olie werkt de grofstoffelijke chemie genezend op ons fysiek lichaam. Velen hebben al baat gehad bij de antiseptische, slijmlosmakende werking van een den- of eucalyptusolie. De subtiele en krachtige vibraties van de etherische olie werken tevens helend op onze fijnstoffelijke niveaus. Het is verrassend hoe de minimale hoeveelheid geurstof in één roos ons gevoel zo kan overweldigen. Een klein beetje muntolie werkt verhelderend en versterkend voor het denken. Dus zowel fysiek, emotioneel als mentaal wordt een verhoogde energie bewust beleefd.  Ook een aantal hydrolaten worden opgenomen in de lessen ter kennismaking met hydrolatentherapie en ter goed begrip van beide eindproducten van de destillatie.

Jouw inbreng als deelnemer is belangrijk! Oefening baart kunst, … geurige levenskunst.
Je werkt met 100% zuivere etherische oliën en plantaardige oliën van bio-kwaliteit. 
Er is een uitgebreide syllabus als Inhoud:
Grondige studie en beleving van een ruim gamma van etherische oliën  en een aantal hydrolaten. Hun opname via de luchtwegen, de huid of oraal. Hun toepassingen in verstuiven, baden, zalven en massage oliën, therapeutische inname en gebruik in de keuken. Aroma EHBO huisapotheek.

Tijd:

Locatie:

Deelnameprijs:

Niveau 2: De Trillingskracht van Aroma’s – Spirituele Aromatherapie
Met Veerle Waterschoot

Aromatherapie is een helende behandelingswijze met geuren van planten. Deze geuren zijn aanwezig in de etherische olie van  bloemen, bladeren en naalden, zaden, kruiden en specerijen, hout, wortels en harsen, enz… Ze bevatten de essentie van de plant. Ze zijn pure levenskracht! Ze zijn “de ziel” van de plant.

In deze lesdagen ervaren we bewust de etherische oliën als trillingen. Elke les staan enkele specifieke etherische oliën  centraal . Naast de fysieke kwaliteiten en de toepassingen , ervaren we nu ook de  energetische eigenschappen , die ons etherisch lichaam  versterken en van daaruit is er een doorstraling van de verhoogde vitaliteit naar ons fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam. De energie die ze vrijmaken leidt naar een totale verhoging van de persoonlijke levensvreugde. Deze richt zich naar innerlijke transformaties en spirituele groei.

Dit vraagt een grote mentale ontspanning. Oefeningen worden aangereikt om in milde aandacht aanwezig te zijn in je fysiek lichaam, je te openen voor een vrije en diepe ademhaling , je gedachtestroom te centeren en je ontvankelijk te maken voor contact met je innerlijke meester. Vanuit deze benadering worden actuele thema’s belicht

Deze lessen zijn zeer intens en het is  boeiend om dit alles te ervaren in een groep  die  een krachtige energie opbouwt.

Data:

Bijdrage:

Locatie:

hier inschrijven