Boek Hydrolaten

De vierde aangepaste uitgave van het boek ‘Hydrolaten. Therapeutische, cosmetische en culinaire gids’ van Veerle Waterschoot  is uitgebracht.

Het kan besteld worden via hydrolatenboek@gmail.com of via je boekhandel.

Hydrolaten zijn destillaten van zeer verscheiden plantenmateriaal zoals bloemen, bladeren, kruiden, zaden, hout,….Deze geurige plantenwaters dragen zowel de fysieke als de energetische kwaliteiten van de planten in zich. Hun eeuwenoud gebruik beleeft nu een renaissance en inhoudelijk sluit dit boek aan bij de noden en interesses van de huidige maatschappij.

*openheid voor verse kruiden en plantenbereidingen als volwaardige aanvulling op de reguliere gezondheidszorg.

*toenemende  stress en hooggevoeligheid  

*interesse voor zuivere cosmetica  

*culinaire inspiratie  

* keuze voor persoonlijke groei

In 67 monografieën worden de kwaliteiten en toepassingen uitgewerkt van zowel aromatische als niet-aromatische planten en zijn suggesties opgenomen voor het gelijktijdig gebruik van Bachbloesems. Het inzetten van hydrolaten om het zelfgenezend vermogen in de mens te activeren wordt ingebed in de vijf elementen water, hout, vuur, aarde en metaal, die de universele relatie van de mens met de natuur en het jaarritme weergeven.

In de vierde uitgave is het thema  ‘ Water’ uitgediept want een hydrolatendrank wordt door ons lichaam herkend en opgenomen als water.

Tijdens de coronaperiode is Veerle zelf intensiever aan de slag gegaan met het destilleren van planten, geplukt in eigen omgeving. Dit sluit aan bij haar keuze voor korte keten en duurzaam leven. Ze deelt haar vreugde over het nabij beleven van dit alchemistisch proces. Een tiental monografieën over niet-aromatische hydrolaten zijn  toegevoegd. Auteur Veerle Waterschoot(°1957) werkt sinds 1992 professioneel met fyto-en aromatherapie.

In een mooie verzorgd compendium, dat perfect in je boek van vorige uitgaves kan ingeschoven worden,  zijn de nieuwe inzichten, recepten en monografieën samengebundeld. Wens je dit bestellen, mail dan naar hydrolatenboek@gmail.com Waarde: 8 euro inclusief verzending

Enkele recensies

Proficiat met je prachtig, degelijk naslagwerk ‘Hydrolaten.’ Een “must” in elke bibliotheek van geïnteresseerden in de aromatherapie/aromatherapeuten. Heel overzichtelijk en boordevol informatie. Het is een waar genot om te lezen. M.W.

PROFICIAT met je wonder mooi boek!! Wat een naslagwerk, praktisch, mooi, veel informatie, … En hartelijk dank voor je vele uren werk om dit te willen delen met de wereld! Nog dagelijks ervaar ik en mijn gezin de fantastische werkingen van hydrolaten, heel blij en verheugd !! G.M.

Het werk, de voorbereiding, de aanpassingen, het heeft misschien voor jou wel lang geduurd, maar het resultaat mag er zeker wel zijn. Het is gewoon prachtig, vormgeving, inhoud, opbouw. Je mag er echt wel trots op zijn. E.G.

Een mooie, sobere, maar toch opvallende buitenkant, mooi formaat, net de goede dikte. Binnenin: strak afgewerkt, met kleine details die het heel aangenaam maken. De gekleurde pagina’s die voor duidelijkheid zorgen, die de monografieën mooi benadrukken en hun elk een eigen karakter geven. De tekeningen die een prominente plaats krijgen en door het consequent kleurgebruik zorgen voor aangename rustmomenten. Het is een boek dat je met plezier ter hand neemt, waar je wil in bladeren en kijken en lezen. Het is een resultaat om fier op te zijn. Geniet er van! J-L.W

Ik heb genoten en geniet nog steeds van je fantastisch boek. Het is zo mooi geschreven. Ik voel jouw liefde voor de planten doorheen de tekst. Schitterend. T.N.