Totaal concepten energetische orgaanstudie en aroma energetica

Totaal concepten   Aroma Energetica   met Veerle Waterschoot

In dit totaalconcept worden energetische orgaanstudie en aroma energetica tot één geheel samen gebracht en wordt het ritme van de seizoenen gevolgd. Wij zijn verbonden met het cyclisch ritme van de Natuur. Elk seizoen roept eigen emotionele belevingen en mentale benaderingen op die “huizen” in het heersende organenduo. De energie van een seizoen wordt getypeerd volgens een element:  4 seizoenen en 1 tussen seizoen geeft 5 elementen .Per element wordt het aansluitende organenpaar besproken.
Elk van beide organen wordt afzonderlijk geduid: de ligging, de werking, ook de emotie en de symboliek om daarna deze organen als paar te begrijpen.
 Vervolgens krijgt dit alles een plaats in het grote geheel. Ons hele lichaam werkt samen in een cirkelvormig proces, waarbij het ene orgaan het volgende versterkt en kracht put uit het vorige. 
Om echt vrij te komen van klachten en zeker van chronische klachten is een proces van bewustwording noodzakelijk. 
Ons lichaam stelt zich hiervoor ten dienste. Daarom is het van groot belang haar taal te begrijpen en vervolgens ernaar te luisteren. Zo krijgen we duidelijkheid in onszelf als holistisch wezen en eveneens in onze relatie met het leven. In de aroma-energetica wordt gewerkt met het krachtig elektromagnetisch veld dat ons lichaam doorstroomt en verbindt met het grote scheppende, kosmische veld. Te vergelijken met het aanbrengen van een acupunctuurnaald, wordt hier een synergie van etherische oliën  aangebracht op de ingangspoorten van de meridianen en op het energetisch krachtencentrum dat de organen voorziet van levensenergie.(chakra) Daarbij worden eenvoudige, efficiënte houdingen en strekkingen uitgevoerd. Zo wordt de instroom van kosmische energie in de aansluitende organen verhoogd met een weldadig effect op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. De informatie over de etherische oliën, de meridianen en het chakra vervolgens in praktijk zetten, is een geschenk voor je gezondheid. Per element, per seizoen wordt dit bijzonder geheel aangepast aan de actuele fysieke en energetische noden zodat we in de flow blijven van de natuurlijke levenscyclus.

Aandacht : deze lesinhouden vragen een basis van de aromatherapie.

 

Zomer: zorgconceptdag voor hart en dunne darm: fysiek en energetisch

Locatie: Centrum TO BE in Turnhout
Datum: zaterdag 15 juni van 9.30u t/m 16.00u
Inschrijven:  info@atelier-sante.be
Adres:   Hendrick Consciencestraat 20 
INFO:   https://www.tobe-kempen.be/workshops/

Locatie: Natuurwinkel Groenplaats in Westerlo
Datum: dinsdag 11 juni van 13.00u tot 18.00u 
Info en inschrijving: via info@groenplaats.bio of 014 21 01 41